Veiling wielershirt Wilfried de Jong start tijdens Ventoux-vertoning op 14 mei

 

IMG_2352Op donderdag 14 mei presenteert Hetiskoers samen met het Louis Hartlooper Complex de premiere van de langverwachte film ‘Ventoux’. Hetiskoers besteedt niet vaak aandacht aan de diverse goede doelen en inzamelingsacties (omdat we overspoeld worden met verzoeken), maar op deze avond willen we graag een uitzondering maken voor de stichting Move voor MS en de strijd tegen de ziekte multiple sclerose (MS). Want wat als bewegen niet meer vanzelfsprekend is? Als alle functies van je lichaam zomaar kunnen uitvallen, maar je toch heel erg van fietsen houdt?
Dat is het verhaal van Tessa. Zij fietste vorig jaar, in de regen, van Nederland naar de top van de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor de stichting, en om daarmee het onderzoek naar de ziekte verder te brengen. Op de top van de Ventoux trof zij de voltallige cast van de film (foto). Hoofdrolspeler Wilfried de Jong gaf haar daar het originele Raleigh-wielershirt dat hij droeg tijdens de filmopnames. En dat shirt wordt geveild, samen met de originele filmbanner en -posters van de film. De volledige opbrengst gaat naar Move voor MS.

Marijn de Vries (wielrenster en journalist), Rob Harmeling (oud-profrenner, trainde de jonge acteurs en speelt een kleine rol in de film) en Tessa van de Berg (fietser met multiple sclerose) leiden de film in met een persoonlijk verhaal. Vanwege de grote belangstelling voor de filmavond is besloten om een extra zaal vrij te maken en daar ook de Q&A op het scherm te tonen. Er zijn nog een paar kaarten te verkrijgen.

Ventoux
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Donderdag 14 mei
Zaal open 19:00, aanvang film 19:30
Na afloop Q&A Rob Harmeling en Marijn de Vries.

Telefonisch reserveren
Bel (030) 232 0450
http://www.hartlooper.nl/info/tickets/

Zij 'n topprestatie, wij 'n topprestatie

Powered by DAM