Ons vehaal MV 2013

Hallo allemaal,

Hier ons verhaal,

Wij hebben het geluk dat er mensen zijn die veel om anderen geven. Zo kwamen wij in 2012 een stichting tegen die ons aansprak Move for MS. Ook wilde wij er wat meer van weten en belde met die gene die er op de site genoemd werd, Ronald Zoeteman. Wat bleek zij hebben 2 jaar er voor een stichting opgericht met als doel geld binnen te halen door sportieve prestaties door het hele jaar heen. Het geld gaat 1 op 1 door naar onderzoek van MS. De Stichting MS Research stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak en oplossingen van de chronische ziekte multiple sclerose. Stichting MS Research is opgericht in 1980 en stond in 2011 stil bij haar 30 jarig jubileum. Stichting MS Research is een ANBI erkende instelling en draagt het CBF keurmerk.
Ronald verteld dat de stichting geboren was uit het feit dat hij zag hoe bij zijn moeder de grillige ziekte toe sloeg. Hij en zijn hele familie wilde iets doen om het onderzoek naar een oplossing van de ziekte te kunnen helpen.
Het beklimmen van de Mont Ventoux was al gauw als idee geboren. De lopers en later ook fietsers beklimmen de berg en halen daarmee geld uit sponsering op voor de stichting. Ook leggen zij zelf een deelnemers bijdrage in. Het idee leek ons fantastisch en wij waren meteen om. Samen met vriendin ingeschreven en in 2012 meegegaan naar Frankrijk. Ook 14 september 2013 zijn wij mee gegaan en hebben de top bereikt, al met al een hele belevenis. De mensen die mee waren zijn een warm bad, belangeloos en vooral ook vol inzet  zijn alle deelnemers boven gekomen.
Er is plaats voor veel meer mensen die de uitdaging aan willen gaan.

MS is een ziekte die vooral bij mensen in de bloei van hun leven toeslaat en ook nog eens de meest voorkomende auto-immuunziekte. 16000 mensen in nederland en 2.5 miljoen mensen wereldwijd leiden aan de ziekte. Hier doen we het voor een doorbraak in de bestijding of stoppen van de ziekte zou altijd iemand in de direkte omgeving helpen. Hoe meer mensen mee gaan in de sportieve prestaties hoe beter voor het onderzoek.
Buiten dit alles is het een geweldige ervaring om met de mensen die zich voor de stichting inzetten om te gaan. Iedereen doet wat hij kan waardoor het een geweldig evenement is, er gaan zelfs nu 3 mensen met MS mee, ook zij zijn zeer begaan met de stichting en de prestatie van alle deelnemers. Wilma (de moeder van de stichting) vangt iedereen boven op en zorgt voor de mensen die binnen komen. Op die manier is zij ook zeer betrokken bij de beklimming. 2 anderen fietsen naar boven en trainen door het jaar heen voor de beklimming. Zij worden nog net niet naar boven gedragen ☺maar zo voelde het wel voor hen. De ondersteuning mentaal was geweldig op alle verzorgingsposten en van de volgers die iedereen voorzagen van al het benodigde onderweg.
Onze oproep is nu naar iedereen die wil sponsoren, deelnemen, of gewoon geld overmaken om de stichting te laten groeien en zo veel als mogelijk geld naar onderzoek van de ziekte te laten gaan. Graag zouden wij ook zien dat er een groep beklimmers vanuit de bovenkant van Nederland mee gaat. Dus geef je op bij de stichting en wij komen dan vast met elkaar in contact.

Wanneer U een bijdrage wilt doen om onderzoek naar MS mogelijk te maken kunt U een bedrag overmaken naar Stichting Move for MS  
ABNAMRO bank:
IBAN nummer: NL50ABNA0515241350
BIC: ABNANL2A
Onder vermelding van: Stichting Move for MS

Een gedachte over “Ons vehaal MV 2013”

  1. Dank voor de hulde aan de stichting, maar toch de belangrijkste zijn de deelnemers zij maken immers de sfeer en deze geweldige ervaringen mogelijk.
    Ruud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.