Yes we did it!

Vandaag was de grote dag. In konvooi vertrokken we in alle vroegte van camping Carpe Diem in Vasion la Romaine richting Sault waar de start van de beklimming van de Mont Ventoux voor de meeste deelnemers begint. Inderdaad de meeste want er zijn twee fanatiekelingen, Edwin van der Berg en Denis Ancel, die de berg twee keer met de fiets omhoog gaan. Zij zijn nog eerder vertrokken om een beetje gelijktijdig met de overige deelnemers op de top aan te komen. Petje af voor deze mannen!

Er was grote pech voor Theo Gunther en Martha Derogee. De bedoeling was om met een tandem naar boven te gaan maar dit plan moesten ze noodgedwongen laten varen omdat de tandem een dag ervoor een technisch mankement had. Er moest een wiel worden vervangen en dat was helaas niet voorradig bij de Franse fietsenmakers. Heel erg triest voor Martha en Theo maar ze zijn vastbesloten om volgend jaar revance te nemen!

Onze gedachten gaan ook uit naar Arend Keemink die niet mee kon omdat hij zijn achillespees gescheurt heeft tijdens een spelletje squash. (Sommige mensen doen van alles om ergens onderuit te komen).

Om 09.15 uur werd het startsein gegeven en de 13 lopers en 9 fietsers gaan op weg om een prestatie van formaat neer te zetten. Het zonnetje begon al aan kracht te winnen wat het een en ander er niet makkelijker op maakt. Iedereen liep/fietst zijn eigen tempo op weg naar de top en voor iedereen is het een prestatie van formaat om boven te komen. Want dat het pijn doet is zeker. Moe maar zeker ook voldaan bereikten de deelnemers één voor één de top.

Onze speciale dank gaat uit naar het verzorgingsteam, die deelnemers om de 5 kilometer hebben bevoorraad. Waarbij hun aanmoedigingen ook voor postive energie zorgden.

Nadat iedereen veilig van de berg was teruggekeerd, werden de voorbereidingen voor de afsluitende barbeque getroffen. De barbeque werd geopend met champagne en een toost op de goede afloop van vandaag. Onder het genot van een lekker stukje vlees werden de ervaringen van beklimming uitgewisseld en menig één al in gedachte uit ging naar de editie van 2013. Na deze inspannende maar vooral ook zeer geslaagde dag zocht iedereen vroeg zijn bedje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.